Tanssin harrastaminen on paitsi äärimmäisen vapauttavaa mielelle, se palvelee myös kehon fyysisiä ominaisuuksia loistavasti. Tanssiminen ei kuitenkaan ole aivan kaikille läpihuutojuttu, sillä se on pahimmillaan todella rankkaa ja fyysisesti kuluttavaa. Aloittelijat monesti kohtaavatkin ongelmia, jossa paikat eivät yksinkertaisesti kestä tanssimista. Tämä johtuu yleensä kahdesta eri syystä ja ne ovat:

  1. Ei osata vielä oikeaa tekniikkaa, jolloin paikat kipeytyvät
  2. Ei olla vielä totuttu tanssin aiheuttamaan rasitukseen

Ei kannata kuitenkaan huolestua, sillä tansseja on monenlaisia ja tanssiharrastuksen voi kuitenkin lähes kuka tahansa aloittaa. Aloittelijalle on erityisen tärkeää, että valitsee oikeat kurssit sekä lajit tanssiharrastukselleen, jotta uusi harrastus ei välittömästi lannistaisi sinua, mikäli onnistumisia ei tulisikaan. Voit keskustella paikallisen tanssistudiosi kanssa siitä, mikä sopisi sinulle parhaiten. Kannattaa olla rehellinen kun fyysisestä kunnostasi kysytään, sillä se määrittelee pitkälti myös sen, millainen on tuleva aloittelijoiden ohjelma jota alat tanssiharjoituksissasi noudattamaan. Tämä koskee siis erityisesti aikuisia ihmisiä, jotka koskaan eivät elämässään ole tanssineet, mutta haluaisivat aloittaa uuden harrastuksen.

Pidä huoli liikkuvuudestasi

On sanomattakin selvää, että salilla lihaksiaan kasvattava bodari ei välttämättä liiku yhtä kevyesti, kuin esimerkiksi liikkuvuutta ja jäntevyyttä treenaava, hieman hoikemmassa kunnossa oleva henkilö. Tämä on puhtaasti fysiikan lakeja noudattava yhtälö, jossa todetaan, että isoja lihaksia ja kroppaa ei pysty samalla tavalla hallitsemaan kuin esimerkiksi kevyemmin rakennettua vartaloa.

Kun siis suoritat omalla ajallasi harjoitteita ja kehität fyysistä kuntoasi, muista keskittyä oikeisiin asioihin. Juoksulenkit ovat esimerkiksi loistavaa treeniä tanssia varten, sillä juoksun aikana parannat hapenottokykyäsi, liikkuvuuttasi sekä yleiskuntosi kohenee erittäin nopeasti. Juoksun aloittaminen voi aluksi tuntua vastenmieliseltä, mutta usko pois, se on äärimmäisen palkitsevaa vain muutaman käyntikerran jälkeen. Juoksu on tanssin ohella yksi parhaimmista tavoista säädellä kehon omia endorfiinivarastoja ja tuottaa sitä kautta euforista oloa itselleen.

Syö hyvin ja ajoita ruokailusi

Parhaimillaan tanssitreenit saattavat kestää jopa 1,5 tuntiakin. Tällaisen rupeaman suorittaminen vaatii paitsi hyvää fyysistä kuntoa, myös valmistautumista ravinnon osalta. Tanssiminen kuluttaa kaloreita lähes enemmän kuin juokseminen tai salitreenit, joten kannattaa ehdottomasti miettiä minkälaista ravintoa tankkaat ennen harjoituksia. Hyvänä nyrkkisääntönä pidetään yleisesti sitä, että sinun tulisi syödä jotain hiilaripitoista n. 1,5 – 2h ennen treenejä. Tämä on kuitenkin yksilöllistä, sillä toisella saattaa tulla huono olo treenien aikana vaikka ruoasta olisikin 2 tuntia ja toinen pystyy syömään 30min ennen treenejä. Testaa eri aikoja ja eri ruokia ja kuuntele omaa kehoasi. Kehosi kyllä antaa sinulle luotettavia vinkkejä siitä, miten ja koska sinun kannattaa syödä.

Muista lepo

Myös lepääminen on tärkeää, vaikka aluksi tuntuisikin siltä, että tekisi mieli tanssia koko ajan ja joka päivä. Kuten monesti jo totesimmekin, tanssiminen on raskas harrastus ja lihaksesi kaipaavat myös lepoa. Kannattaa myös muistaa, että liika treenaaminen voi vaikuttaa myös negatiivisesti kehitykseesi, varsinkin erilaisten tanssitekniikoiden parissa. Muista treenata siis maltilla.

Vapaapäivinäsi voit keskittyä vain lepäämiseen tai esimerkiksi muiden ei-fyysisten aktiviteettien suorittamiseen. Yksi parhaimmista tavoista viettää rentoa vapaapäivää on pelata esimerkiksi netistä löytyviä kolikkopelejä. Voit pelata näitä mobiililaitteesi kautta, jolloin kannattaa esimerkiksi tanssista kuluneet jalkapohjat nostaa ylös rahille ja nauttia hetki jännittävien pelien parissa. Mikäli et ole varma minkälaisia pelejä haluat pelata, suosittelemme tarkistamaan edellä mainitulle sivustolla listatut nettikasinot, joiden valikoimasta löytyy tuhansia erilaisia pelejä. Saattaa seasta löytyä jopa tanssiinkin liittyvä peli!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *